La dona perfecta de Nasrudín

Nasrudín conversava amb els seus amics en la casa de te i els contava com havia iniciat un llarg viatge per a trobar la dona perfecta amb qui casar-se. Els hi deia:

-Vaig viatjar a Bagdad, després d’un temps vaig trobar una dona formidable, atenta, intel·ligent, culta d’una gran personalitat.

Van dir els seus amics:

-Per què no et vas casar amb ella?

-No era completa, -va respondre Nasrudín-, després vaig anar al Caire, allí vaig conéixer una altra dona certament fabulosa; bella, sensible, delicada, afectuosa.

-Per què no et vas casar amb ella?, van dir els amics.

-No era completa -va respondre novament Nasrudín-, llavors me’n vaig anar a Samarcanda allí per fi vaig trobar les dona dels meus somnis; enginyosa i creativa, bella i intel·ligent, sensible, culta, delicada i espiritual.

-Per què no et vas casar amb ella? -van insistir els seus amics.

-Sabeu per què?, ella també buscava un home perfecte.

El mestre Nasrudín, Nasreddín o  Johà és un personatge mític de la tradició sufí, protagonista d’històries curtes  sobretot de tradició oral, on destaca la seva saviesa propera a l’humor i el desconcert. La seva figura és molt present en els països que van des de la Xina i Mongòlia fins al Magrib.

+ contes: “Nasrudín i la conferència

3 comentaris (+add yours?)

 1. Susana Tornero
  maig 02, 2011 @ 10:54:51

  M’encanten els contes d’en Nasrudín, sempre té la paraula justa per recordar-nos com ens compliquem la vida i com n’arribem a ser, de rucs 🙂
  Gràcies!

  Respon

 2. núria
  maig 02, 2011 @ 22:16:20

  La Susana em va descobrir en Nasrudín, n’havia sentit a parlar però amb la seva explicació i el conte el dia del Nooruz, va ser com si ja el conegués. Aquest altre és també molt bo!! quanta raó, ens falta mirar-nos més a nosaltres mateixos.

  Respon

 3. Eduard
  maig 03, 2011 @ 10:46:23

  La perfecció… que és la perfecció…? com es possible que, encara avui en dia, els éssers humans estem sempre perdent el temps a la recerca d’una perfecció inexistent… ains… quan hem d’aprendre…

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: