La pastanaga

En un bosc verge i inexplorat, on els homes encara no hi havien arribat mai, hi vivien els animals com a veritables amics.

Un bon dia, quan el conill tornava cap el cau, va trobar una formosa i tendra pastanaga que gairebé li tapava l’entrada. Però, ves per on, aquell dia el conill havia menjat força herba del camp i se n’havia ben atipat.

– Què puc fer? – es va preguntar -. Menjar-me-la? Si no tinc gana… Ah! Tinc una bona idea! Sé que la meva amiga, l’àliga, acaba de tenir uns quants pollets i no pot sortir massa del niu. Hi aniré i li donaré la pastanaga. Estarà molt contenta.

I així ho va fer. Aquell vespre l’àliga va trobar la pastanaga al costat del niu. Però, vés per on també, aquella tarda havia pogut trobar força menjar perquè el bosc era ple de fruita de tota mena i fàcil de collir. L’àliga es va dir a si mateixa:

– Què puc fer? Menjar-me-la? Si no tinc gana … Ah! Tinc una magnífica idea. Sé que el meu amic, el senglar, està malalt i no pot sortir del cau. Aniré i li donaré la pastanaga! I així ho va fer. Però també el senglar s’havia recuperat aquella tarda i havia pogut sortir a buscar menjar.

– Què puc fer? – es va preguntar -. Menjar-me-la? Si no tinc gana … Ah! Tinc una bona idea! Sé que el meu amic el conill sovint té problemes per trobar menjar. Ell és petit i quan surt a menjar ja no hi queda gaire herba. Aniré al seu cau i li deixaré aquesta preciosa pastanaga.

Imagineu la sorpresa del conill! De seguida va comprendre que hi havia hagut dins el bosc una sorprenent xarxa de veritable solidaritat i amistat. Llavors el conill va plantar-la i no va parar de collir pastanagues.

I encara ara tothom recorda aquell fet com el símbol de la germanor i amistat de tots els animals del bosc.

I si voleu llegir aquest i altres contes de la Xina:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: