Yueyaquan, el llac de la mitja lluna

El desert del Gobi es troba a només sis km del centre de Dunghuang, i agafant un autobús públic des d’aquesta població es pot fàcilment arribar. Allà, al final d’una avinguda coronada per un clàssic arc xinès, el desert ens dóna la benvinguda.

La sorra s’enxarxa amb plàstica bellesa amb les darreres cases de Dunhuang, el reparador oasi on he pogut descansar uns dies tal com feien les caravanes i els viatgers des de fa segles.

Aquestes primeres serralades de sorra són conegudes arreu del país pel nom de Mingsha Shan que traduït seria “les muntanyes de la sorra cantant”, pel so del vent quan les agita de dia i de nit.

Assegut al llom de la duna, la vista es perd a l’horitzó i les converses amb Bertrand, l’amic belga que m’acompanya, es van fent més transcendents. Els pensaments vaguen lliurement al ritme de la música nascuda d’aquest màgic ball de lluent sorra i coent vent.

A poca distància, es troba una de les meravelles de la naturalesa, el llac de la mitja lluna, Yueyaquan. Enmig d’aquest àrid oceà sorgeix, com si es tractés d’un miratge, un petit llac envoltat per muntanyes de sorra pels quatre punts cardinals. Un riu subterrani l’abasteix i a la seva riba es troba una pagoda xinesa d’arquitectura tradicional han, un lloc habitual de visita pels habitants de la zona.

Tornem a girar la vista a l’horitzó, i allà descobrim l’entrada al desert infinit… (veure mapa de la zona)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: