La Ruta de la Seda


Durant els anys 2004 i 2005 vaig viatjar durant més de deu mesos per l’orient de la Ruta de la Seda i Àsia Central: Kirguizistan, Tadjikistan, Uzbekistan, Pakistan, Mongòlia, Xinjiang, Xina (on ja havia estat als anys ’90), Tibet, Laos i Vietnam. En aquesta ruta anava a la recerca de tres indrets que formen part de les llegendes i la mística de les cultures asiàtiques: Shangri-La, el regne de l’eterna joventut, Xanadú, la misteriosa capital d’estiu de Kublai Khan i Samarcanda, el més bell rostre que la Terra va tornar mai cap al sol. Pel camí, vaig descobrir altres centenars de lloc fascinants, màgics i seductors.

Amb el pas del temps he tornat a Àsia visitant de nou Xina, Uzbekistan i Kirguizistan i coneixent Kazakhstan. I des de l’any 2011, faig de guia organitzant “viatges d’autor” a Àsia Central, en concret a Uzbekistan, Kazakhstan o Kirguizistan.

Aquí teniu el mapa de la “meva” Ruta de la Seda. En moltes de les etapes a més d’imatges de les poblacions o terres visitades, també podeu trobar un relat o escrit amb alguna experiència o anècdota viscuda. Per últim, podeu trobar també, un resum de les 10 rutes per Taixkent, la mil·lenària capital de l’Uzbekistan, que he publicat l’any 2017.

%d bloggers like this: