Revista AraTU

La Revista AraTU és el  suplement dominical del diari ARA. L’onze de novembre del 2012 el periodista i viatger Gabriel Pernau va publicar un interessant reportatge dedicat a “Viatges de blogs” on vaig tenir el plaer d’ésser entrevistat.

L’article ens mostra que a la xarxa hi ha més de mig miler de blocs escrits des de l’estranger per catalans i en català i sobre qualsevol destinació. També ens destaca les experiències de tres blocaires en català, Marc Tió, Marc Esteve i Marco Giralucci, que viuen respectivament a Nova York, Dublín i Venècia.

Per últim, reflexiona amb en Pep Bernades, confundador de la Llibreria Altaïr, i jo mateix, sobre el futur de la literatura de viatges o de les guies i blocs a la xarxa.  Us avanço alguns dels comentaris que vaig fer:  “Els cronistes de viatges del segle XXI escriuen en un teclat i en segons es llegeix arreu del món” o ” Hi ha autors de blogs de viatges en català que són “pura” literatura, i que el fet d’escriure en la seva llengua  ha significat ocupar l’espai social que estava (i està) buit per la manca de mitjans de comunicació sobre viatges en català”.

Us deixo aquí l’enllaç on podeu llegir el reportatge sencer.

Deixa un comentari